people playing soccer on green field during daytime
| |

Miten MM-karsinnat pelattiin?

MM-karsinnat vuoden 2022 Qatarin MM-kisoihin käynnistyivät Euroopan lohkojen osalta maaliskuussa 2021. Viimeiset lohkovaiheen karsintaottelut pelattiin marraskuussa 2021. Qatarin MM-lopputurnaus pelataan poikkeuksellisesti marras-joulukuussa vuonna 2022.

Euroopan lisäksi MM-karsintoja pelattiin Etelä-Amerikassa, Keski- ja Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Oseaniassa sekä Afrikassa. Eniten kisapaikkoja meni Euroopan maille, eli UEFA:n alaisille maille. Isäntämaa Qatar ei osallistu karsintoihin, vaan se saa suoraan kisapaikan. MM-kisoissa pelaa yhteensä 32 maata, ja 31 kisapaikkaa menevät maanosien kesken seuraavasti:

  • Eurooppa (UEFA): 13
  • Etelä-Amerikka (CONMBOL): 4,5
  • Keski- ja Pohjois-Amerikka (CONCACAF): 3,5
  • Aasia (AFC): 4,5
  • Oseania (OFC): 0,5
  • Afrikka (CAF): 5

Puolikkaat maapaikat menevät seuraavasti. Oseanian, Aasian, Etelä-Amerikan ja Keski- ja Pohjois-Amerikan karsinnoista neljä maata kisaavat lopulta yli maanosaliittojen välisissä pudotuspeleissä kahdesta paikasta. Nämä pudotuspelit pelataan kesäkuussa 2022.

Euroopan MM-karsintojen osalta kisapaikat menivät seuraavasti.

  • 10 lohkovoittajaa suoraan kisoihin.
  • 10 lohkokakkosta MM-karsintojen pudotuspeleihin.
  • Kaksi Nations Leaguen parasta lohkoykköstä, jotka eivät sijoitu varsinaisissa karsinnoissa lohkonsa kahden parhaan joukkoon, MM-karsintojen pudotuspeleihin.
  • MM-karsintojen pudotuspelien kautta aukeaa vielä kolme paikkaa MM-kisoihin.

Vastaavat artikkelit